Que és el que dec saber abans de contractar un segur de salut?

//Que és el que dec saber abans de contractar un segur de salut?

Que és el que dec saber abans de contractar un segur de salut?

Hi ha factors determinants a l’hora de contractar una pòlissa de salut.

El copago

Algunes companyies d’assegurances mèdiques de quadre mèdic comporten una coparticipació en el cost dels serveis. El copago és una quantitat mínima establerta que l’assegurat ha d’abonar per cada ús dels serveis assistencials. L’import dependrà del tipus d’assistència mèdica que contracti. Per exemple, en algunes companyies, el fet de realitzar una visita singnificará el càrrec d’1 euro o de fins a 15 euros en el següent rebut.

Període de carència

Existeixen certes garanties que poden necessitar un període des que es contracta el segur fins que l’assegurat pot fer ús de les prestacions, com poden ser les intervencions quirúrgiques o la planificació familiar. Aquests períodes solen tenir una durada d’entre 6-10 mesos des de la data de contractació de la pòlissa. Per a cobertures com la reproducció assistida aquest període de carència pot aconseguir els 48 mesos en algunes companyies

Malalties o lesions preexistents

Generalment no estarà coberta cap malaltia, lesió o defecte constitucional i físic amb origen anterior a la data de formalització del contracte de segur. No obstant això, algunes Companyies estudien l’acceptació una vegada declarades en el qüestionari de salut.

En quins casos perdria el dret a la prestació del serveis
  • En cas de reserva o inexactitud en emplenar el qüestionari d’estat de salut.
  • En cas d’agreujament del risc, si el Prenedor del segur o l’Assegurat no ho comuniquen a l’Assegurador i han actuat amb mala fe.
  • Si el sinistre sobrevé abans que es pagui la cosina.

A tenir en compte

Devem saber seleccionar a tot moment aquelles companyies que per preu, cobertures ens donin una seguretat a llarg termini.

L’utilitzar molt continuadamente els serveis que ens ofereixen aquest tipus de pòlisses fa que moltes asseguradores a la renovació anual d’aquest contracte posin com a mesures correctores un augment de cosina, la permanència de la pòlissa o fins i tot limiten les cobertures.

Si volem disposar d’un servei integral, il·limitat i sense venciment de contracte abans de contractar una pòlissa de salut devem seleccionar aquella companyia que a llarg termini ens ofereixi la millor cobertura sense sorpreses.

Per |2016-11-28T18:22:07+01:0017 novembre , 2016|Assegurances|0 Comentaris

Sobre l'Autor:

Mónica Reboleiro

Deixar un comentari